jump to navigation

ZeuS Trojan probeert nu automatisch bankrekeningen te plunderen, ook in België 22 juni 2012

Posted by englicky in Geen categorie.
trackback

De laatste weken werd onze technische dienst enkele malen geconfronteerd met Cyberfraude. Telkens was de Boosdoener “Zeus Trojan” die bij niet alerte Isabel gebruikers geld tracht over te schrijven naar malafide rekeningen in het buitenland.  ZeuS Trojan is een geavanceerde trojan met steeds bijkomende functionaliteiten, ZeuS besmet computers doordat gebruikers op een link klikken in een phishingmail of door een drive-by code die is geïnjecteerd in een webserver, zoals onlangs gebeurde bij weeronline.nl 

De gevallen waar wij mee in aanraking komen zijn gerelateerd aan Isabel 6.0 gebruikers, maar er zouden ook andere online banksystemen in het buitenland getroffen zijn. 

Er is geen reden tot paniek bij het gebruik van Isabel 6.0 wel tot waakzaamheid en alert handelen:

  • Hou uw pc gezond en zorg voor een up-to-date virusscanner, browser en besturingssysteem
  • Gebruik steeds de recentste versie van de Isabel- beveiligingscomponenten
  • Haal steeds uw kaart uit de lezer als u geen verrichtingen tekent en sluit Isabel 6 steeds af met de logout-knop.
  • Controleer bedrag en het rekeningnummer van de begunstigden alvorens u een betaling tekentLaat betalingen tekenen door minstens twee personen. Vier ogen zien meer dan twee.
  • Uw Isabel-kaart is een bankkaart en persoonlijk. Deel ze nooit met collega’s. Bewaar ze op een veilige plaats zoals uw portefeuille.
  • Schrijf uw paswoord niet op. Leer het vanbuiten en hou het geheim. Verander uw paswoord regelmatig en geef het nooit door aan collega’s.
  • Ga nooit in op een verzoek om uw Isabel-paswoord door te geven als u dit niet verwacht, bijvoorbeeld in verdachte schermen, emails, onbekende websites, ….
  • Laat uw Isabel-kaart blokkeren via Card Stop bij verlies of diefstal van uw Secure Signing Card.
  • Controleer regelmatig uw rekening-info op uitgevoerde transacties

Voor meer informatie, advies en/of check van uw pc systemen contacteer onze technische dienst: 011542029 of technische_dienst@interlight.be

Voor bijkomende informatie kan u ook de website van Isabel raadplegen.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Plaats een reactie